Kovia paketteja

Joulu on suomalaiselle juhlaa ja arjesta hetkeksi vapautumisen aikaa. Moni perheellinen kokoontuu jälkikasvunsa, isovanhempiensa, sukunsa tai muun välittömän vaikutuspiirinsä kanssa yhteen tilaan syömään ja juttelemaan. Muuten niin yksinäinen ja syrjään vetäytyvä kansa saattaa jouluna äityä jutelemaan, kun on kinkkua pöydässä kuusi nuokkuu nurkassa.

Moni lapsi ihmettelee mitä iloa lahjoista ja paketeista oikein on, erityisesti niistä pehmeistä tai sellaiista joista ei tiedä mitä ne oikein on, onkohan lahjoja ollenkaan vai tuliaisia tai jotain. Kun väki kokoontuu kuusen juurelle kyykkimään ja noukkimaan sinne mystisesti kerääntyneitä paketteja, on juhlahetki kun joku lapsista tai vanhemmista pojista avaa pakettinsa pöydälle levälleen, ja mitäs sieltä paljastuu! Ei mitään marjakeittoa, avan ihka uusi ja oikea konsolipeli, pleikkari juuri oikealle henkilölle.

Christmas gamesJoulumarkkinoita varten monet peli- ja konsolikauppiaat myyvät erityisiä kytkypaketteja, joissa tosin kytky ei tarkoita kuten puhelikaupassa, että laite olisi kytketty johonkin kuukausisopimukseen. Sen sijaan laite ja peli toimitetaan yhdessä paketissa, mikä sopii tietysti kiireiselle kinkkukansalle, jottei ateria turhan pitkäksi aikaa keskeydy kun paketit on avattu ja pitää tasapainotella pelaamisen ja syömisen välillä. Laite ja peli takaa sen, että vaikka jos laite puuttuu, niin heti pääsee silti pelaamaan. Ja vaikka laite olisikin jo nurkassa, niin tuotteiden ajoittaminen markkinoille on toteutettu sillä tavalla suunnitelmallisesti, että moni pelaaja on varmasti innoissaan kun saa uudemman laitteen samalla. Jos sen sijaan antaisi lahjaksi vain laitteen, pelikonsolin, voisi koko joulu mennä ihan pipariksi — vaikka kuinka maukasta ja mukavaa sekin olisi, kun ei ole mitään mitä pelikoneen aukkoon työntää ja ohjaimetkin vain kolisee kun niitä naputtelee. Peli ja laite yhdessä on siis optimaalinen kombinaatio lahjaksi kuin lahjaksi niin arkeen kuin juhlaakin.

Jos ulkona on talvella kunnolla pakkasta ja kova viima pistelee korvia ja nenänpäätä, voi olla iloinen yllätys saada lahjaksi jääkiekkopeli. Erityisesti jos vastaanottajalla on taipumuksia jääkiekkopelien suuntaan ja ehkä kokemusta pelistä yleisemminkin. Näin ei juhlakansan tarvitse sohvalta poistua, vaan voi päättää illan sisätiloissa pelaten.

 

Comments are closed.